Maria Wever

Spirituele praktijk in Utrecht voor o.a. tarot, kristaltherapie, coaching & healing

Maria Wever

Mother’s blessing

Het spirituele alternatief voor een babyshower

Een Mother’s Blessing is afgeleid van de Blessingway, die zijn oorsprong heeft bij de Navajo Indianen. Tijdens deze diep spirituele ceremonie werd een cirkel gecreëerd door de vrouwen van de stam op een heilige plek. De Blessingway zorgde dat de aanstaande moeder omgeven werd met steun en liefde van de vrouwen die zij vertrouwde en koesterde. Deze namen allemaal deel aan de ceremonie, om de moeder te zegenen op haar reis naar moederschap. Tijdens de Blessingway gaven vrouwen hun kwaliteiten, en hun steun door aan een volgende generatie moeders, door het geven van Liefde, Voeding en kracht. Dit gaf de aanstaande moeder een krachtige basis tijdens de reis die voor haar lag, de vreugde, de uitdagingen die op dat pad lagen, gegeven door de vrouwen van haar eigen stam. Deze ceremonie is zo heilig, dat uit respect voor de Navajo indianen, deze naam niet gebruikt wordt buiten de Navajostam.

Daar waar bij de babyshower de focus ligt bij het geven van cadeautje voor de baby die geboren gaat worden, ligt de focus bij een Mama Blessing bij de moeder, de moeder wordt tijdens de Mama Blessing omringd door liefde, steun en empowerment, om haar te ondersteunen op haar pad naar moederschap; het baren van een kindje en het opvoeden van haar kindje.

Tijdens de ceremonie, zullen de vrouwen die heel dicht bij de moeder staan (familie vriendinnen etc) bij elkaar komen als de aanstaande moeder tussen de 34 en 38 weken zwanger is. De groep is maximaal 10 vrouwen.

Tijdens de ceremonie zal ik samen met de groep vrouwen en met de aanstaande moeder een aantal rituelen doen om op een dieper niveau verbinding te maken met de aanstaande moeder en haar te omringen met liefde, kracht en steun.

Na afloop van de ceremonie (die ca. 2-3 uur duurt), sluiten we af met wat lichte hapjes, meegenomen door de aanwezige vrouwen.

Een Mother’s Blessing is een prachtige spirituele ervaring, en perfect om aan een zwangere vrouw te schenken, maar je mag het natuurlijk ook jezelf cadeau geven.

Zou je graag een Mother’s Blessing willen geven aan iemand? Bekijk dan hier de tarieven.

Leave a Reply